AtlasPROfilax - усунення зміщення шийного хребця

Print this pagePrint this page

<strong>AtlasPROfilax - усунення зміщення шийного хребця</strong>

AtlasPROfilax - метод усунення зміщення атланта, першого шийного хребця.

AtlasPROfilax - Метод був створений швейцарцем, Рене Клаудіус Шумперлі. Сама методика намагається не демонструватися ніде, щоб захистити пацієнта від аматорських спроб його застосування.

Виправлення атланта - це надійна і ефективна методика виправлення становища атланта. У більшості випадків достатньо проведення однієї процедури і подальшого контрольного відвідування атлас фахівця.

Найчастіша травма це підвивих атланта в пологах коли шия і голова піддаються здавлення і скручування.

Це призводить до неправильного положення атланта з самого народження. Неправильне положення атланта щодо черепа закріплюється м'язами розташованими в цій області, при цьому перевантаження піддається атланто потиличний суглоб, його зв'язки і оболонки, а також оболонки спинного мозку, м'язи і зв'язки шиї. В результаті напруга м'язів і зв'язкових структур, неправильне положення голови зберігається на все життя. Цей зсув згодом призводить до багатьох хворобливих проявів різного ступеня тяжкості. 

Найчастіше основна причина багатьох хвороб, зміщення атланта, залишається прихованою і вся допомога зводиться до спроб полегшити симптоми. 

Розглянемо проблему в деталях.

Атлант тісно пов'язаний з судинами, які живлять кров'ю головний мозок. Наприклад хребетна артерія, вона проходить в бічних відростках верхніх шийних хребців, потім через атлант, робить в ньому дугу і проникає в череп. Спереду атланта в щільну до нього проходить внутрішня сонна артерія. Від стану сонної і хребетної артерії залежить стан головного мозку, а значить і наше життя. Зсув атланта може призводити до здавлення хребетної артерії, що обмежує надходження крові в головний мозок.

Також зміщення атланта може призводити до здавлення внутрішньої сонної артерії, що також погіршує мозковий кровотік.

Цей зсув може викликати численні захворювання. Від головного болю до мігрені. Від болю в потилиці до затерплі шиї. Від болю в плечах і до оніміння в руках. А також всім знайому біль в спині.

Зсув атланта погіршує не тільки кровообіг мозку, можуть пошкоджуватися і нерви.

Прямо перед Атлантом розташован блукаючий нерв, один з найважливіших нервів вегетативної нервової системи, який відповідає за безліч функцій нашого організму.

Наприклад він відповідає за вироблення шлункового соку і управляє процесом травлення.

Якщо блукаючий нерв здавлений зміщеним Атланті, це призводить до багатьох проблем, таких як:

  • запаморочення,
  • порушення рівноваги,
  • розлад уваги,
  • блідість або почервоніння обличчя,
  • пітливість,
  • гастрит,
  • нудота,
  • запори або проноси,
  • синдром роздратованого кишечника.

Блукаючий нерв також впливає на регуляцію ритму серця і кров'яного тиску. Пошкодження цього нерва призводить до прискорення серцевого ритму (тахікардія) або уповільнення серцевого ритму (брадикардія).

Підвивих атланта призводить до зміщення голови щодо хребта. Наше тіло намагаючись підлаштуватися під неприродне положення голови, викривляється.

Розвивається сколіоз, різна висота плечей, косою таз і різна довжина ніг.

Все це призводить до негативних наслідків. Неправильно розподіл ваги призводить до постійної перевантаження м'язів, здавлення нервів і судин. Часті болі в колінах, постійні болі в попереку можуть бути пов'язані з неправильним положенням атланта, але ми про це навіть не підозрюємо.

Сучасна медицина не приділяє уваги зміщення атланта і його шкідливих наслідків. В результаті пацієнти змушені роками страждати нічого не знаючи про справжню причину своїх страждань. Підвивих атланта, який визначається при комп'ютерної томографії, найчастіше залишається поза увагою лікарів, тому зазвичай виписуються знеболюючі препарати замість того, щоб знайти причину проблем.

 

З питань запису на реабілітацію і попередньої консультації, звертайтесь за телефоном: 

+380 (94) 887-87-67

 

Бажаєте щоб ми вам зателефонували? Для цього заповніть форму зворотнього зв'язку!

 

Ознайомитися з детальним переліком процедур та їх вартістю ви зможете на нашому сайті за посиланням Перелік процедур та їх вартість