Рання реабілітація малюків до 12 місяців

Print this pagePrint this page

<strong>Рання реабілітація малюків до 12 місяців</strong>

В нашому центрі ми пропонуємо одне із найбіль важливих, на наш погляд,  направлень – РАННЮ РЕАБІЛІТАЦІЮ!!!

Нажаль  кількість передчасно народжених малят  дуже висока. У значної кількості таких дітей  відмічаються  різноманітні неврологічні та соматичні порушення, що в подальшому значно ускладнить їх соціалізацію та порушить якість життя. У багатьох таких малят в подальшому буде діагностовано ДЦП та/або різноманітні затримки (фізичні, психологічні, мовленеві).

 

На сьогоднішній день вилікувати ДЦП неможливо, ушкодження мозку, що вже відбулося залишиться назавжди і всі порушення розвитку  – це вже наслідки.

Наша головна мета – мінімізувати ці наслідки настільки, щоб зростаючи, дитина могла жити незалежним самостійним життям, настільки, наскільки це можливо. Та для досягнення цієї мети життєво необхідно з самого раннього віку проводити реабілітаційні заходи, які допоможуть уникнути супутніх ускладнень  та максимально реалізують руховий та інтелектуальний потенціал маляти.

Відповідь на найпопулярніше питання: «Коли починати реабілітацію?»  дуже проста – чим раніше, тим краще. Якщо дитинка недоношена, пологи проходили з ускладненнями, або в породіллі були травми, перенесені інфекційні захворювання, які могли вплинули на  малечу в період внутрішньоутробного розвитку – це все є прямим показником для початку реабілітаційних заходів.

 

Ми не відкриємо великої таємниці, якщо зазначимо, що чим раніше фізичний терепавт починає працювати з пацієнтом після перенесеного інсульту або складної ортопедичної операції, тим вище шанси на відновлення втрачених функцій. Теж саме стосується  і маленької крихітки, особливо якщо мова йде про органічне ураження головного мозку.   

           

В свою чергу, наш центр фізичної реабілітації «Крок за Кроком» пропонує наступний РЕАБІЛІТАЦІЙНИЙ КОМПЛЕКС для ранньої реабілітації:

  • Огляд кваліфікованого дитячого невролога та лікаря ФРМ, який детально оцінить стан дитини та створить індивідуальну програму реабілітаційних заходів;
  • Огляд дитячого ортопеда (за потреби);
  • Фізичну реабілітацію (кінезіотерапію) адаптовану для немовлят, яку проводять освічені реабілітологи нашого центру. Ми працюємо з малятами починаючи з 3-х місячного віку (час занять може займати від 30 до 60 хв. Залежно від стану та віку дитини);
  • Заняття з логопедом – після 8 місяців (за потреби, наприклад для формування ковтальних рефлексів за їх відсутності, або для запобігання затримки мовлення);
  • Заняття з корекційним педагогом – для розвитку дрібної моторики, когнітивних функцій. Всі заняття проводяться в спеціально облаштованому сенсорному просторі.
  • Іппотерапію – чудову та визнану у всьому світі методику занять на спеціально навчених конях. Заняття можна починати з 6 місяців (залежить від протипоказань).

 

Всі вищевказані заняття направлені на розширення активних рухів дитини та формування фізіологічно правильних рухових навичок, без яких соціальна адаптація дитини буде максимально ускладнена.

 

Для оцінки стану дитини ми використовуємо Міжнародну класифікацію функціонування, відповідно до якої активність дитини включає:

  1. Навчання та використання отриманих знань;
  2. Спілкування;
  3. Мобільність, що включає:
  • утримання тіла у певних позиціях,
  • рухові переходи з позиції в позицію,
  • маніпулювання та переміщення іграшками,
  • хода та інші пересування (повзання, тощо), у т.ч. із допомогою ;
  1. Самообслуговування;
  2. Побут;
  3. Повсякденне життя

 

Кожен з цих пунктів неабияк важливий для повноцінного життя людини.

І наша команда володіє необхідними знаннями та досвідом, щоб допомогти Вам!!!

 

Будь ласка, не зволікайте!!!

Іноді декількох місяців інтенсивних занять у спеціаліста цілком достатньо, щоб  постуральні рефлекси не сформувалися у патологічні, з якими значно важче боротися, а іноді вже і неможливо.

До того ж – всі заняття з такими крихітками мають проходити під пильним наглядом лікаря-невролога або лікаря ФМР, який зможе в режимі нон-стоп оцінювати зміни у стані маленького пацієнта та коригувати навантаження. 

Лікарі та спеціалісти нашого центра знають, як проводити реабілітацію навіть у наших самих маленьких пацієнтів.

І ми знаємо, як допомогти!!!

 

З питань запису на реабілітацію і попередньої консультації, звертайтесь за телефоном: 

+380 (44) 587 87 67

 

Бажаєте, щоб ми вам зателефонували? Для цього заповніть форму зворотного зв'язку!

 

Ознайомитися з детальним переліком процедур та їх вартістю ви зможете на нашому сайті за посиланням Перелік процедур та їх вартість